Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger og indsamle statistik, der kan være med til at forbedre hjemmesiden. Læs mere om cookies på fsb.dk

Bebyggelsen

Bebyggelsen

Bebyggelsen

Kantorparken er opført i 1939-1940.  Der er syv blokke med etagebyggeri til 3. sal og fem rækkehusblokke i to plan med kælder.

Kantorparken er opført  i gule mursten med tag af hhv. tegl, beton og tagpap. Stuelejligheder og rækkehuse har have. Lejlighederne på 3. sal har delvis skrå vægge.

I Kantorparken er der i alt 550 lejemål.  Lejemålene er fordelt på 109 rækkehuse og 441 i etageblokke.

Alle blokke i Kantorparken er tegnet af forskellige arkitekter. Der er således ikke to blokke, der er ens.  Størrelsen på lejlighederne svinger fra et værelse til seks værelser. Der er ligeledes også, i de fleste blokke, forskel på størrelsen af lejligheden mellem venstre og højre.

Rækkehusene er blok for blok forskellige, dog er det her mest indretningen, der varierer, størrelsen kvadratmæssigt er nogenlunde ens.

Adresser

Bispebjerg Parkallé 24-106 (rækkehuse), Blåmunkevej 6-108 (rækkehuse), Rosmarinvej 1-29 (rækkehuse), Blåmunkevej 21–39, Bøllegård Allé 5–33, Emdrupvej 119 – 141 samt Kantorparken 6 - 12 og 1 – 41.

Grund og veje

Grundareal 63.000 m2. Ca. 1,5 km veje.

Institutioner & faciliteter

Børnehave, Fritidscenter (FK & UK), Beboerklubber og Pensionistklub.

Beboerhus

Beboerhuset er opført i 1985, og er centralt beliggende i Kantorparken, mellem blok seks og syv. Beboerhuset kan lejes af alle beboere i Kantorparken.

Husdyr

Beboerne har besluttet, at der må holdes én hund eller én kat pr. lejemål.

Huslejeniveau

Huslejen udgør i 2007 719 kr. pr. m2.

Udstyr

Bad, toilet, bolignet, dørtelefon, pulterrum og fællesvaskeri. Rækkehusene har kælder. Gas- eller individuelle elinstallationer i køkken.

Lejemål

Størrelse

Type

Antal

Min. m²

Min. m²

 

 

1 vær.

Lejlighed

7

43,0

43,0

 

 

2 vær.

Lejlighed

250

57,1

69,8

 

 

3 vær.

Lejlighed

82

62,3

90,0

 

 

4 vær.

Lejlighed

80

72,5

112,4

 

 

5 vær.

Lejlighed

11

116,4

116,4

 

 

6 vær.

Lejlighed

2

113,0

114,1

 

 

4 vær.

Rækkehus

52

72,0

72,0

 

 

5 vær.

Rækkehus

40

82,1

88,8

 

 

6 vær.

Rækkehus

15

101,5

101,5

 

 

6 vær.

Rækkehus

1

164,2

164,2

 

 

I alt

 

540

       

 

 

Kantorparkens etagehuse:

ARKITEKTER ved blok 1, 2, 5, og 6: Kooperative Arkitekter v/ Edv. Heiberg og Harald Petersen, Kbh. Tilsynsførende: Erling Hardt.

ARKITEKTER ved blok 3 og 4: Helge Holm og S. C. Larsen, Kbh.

ARKITEKTER ved blok 7: Ragna Grubb, Karen Hvistendahl og  Ingeborg Schmidt, Kbh . Tilsynsførende: I. Ditmer.

INGENIØR: Jørgen Glud, Kbh.

HAVEARKITEKT: C. Th. Sørensen, Kbh.

Beliggenhed
På et areal, der tidligere blev benyttet itl gartneri, mellem Blåmunkevej, Emdrupvej og Frederiksborgvej, hvor denne passerer det store åbne parkareal Utterslev Mose, ligger nu Kantorparken som en storslået, åben parkbebyggelse, der på en smuk måde er tilsluttet storbyens nye store parkarealer, Utterslev Mose og Lersøparken, der forbindes af den syd for rækkehusene brede Bispebjerg Parkalle.

Øst for bebyggelsen ligger Haandværkerstiftelsen i åbne omgivelser, og herigennem til Tuborgvej er der en smuk spadsertur til Emdrup Sø. Bebyggelsen er ”lukket” mod nord.

Tværs over arealet gik tidligere en gammel alle med store smukke træer, som er blevet stående hvorved bebyggelsen, selv har fået et ”voksent” præg

Mellem blok 6 og 7 har kooperative arkitekter projekteret et børnehus med vuggestue, børnehave  m.m.

Næsten alle stuelejligheder har egen lille have med direkte forbindelse fra altanen.

Konstruktion
Murværket er gule sten, taget er røde teglsten. Etageadskillelsen er dels sperledæk, dels røslerdæk, etagen mellem den udnyttede tagetage og 2 sal er jernbeton. Karnap og altanbrystningen er støbte, idet dog karnapbrystningerne er murede i blok 3 og 4.

Ydermure og hovedskillerum er bærende, og husdybden ligger fra 10,50 m til 11.16 m + 1,30 m altan-karnap fremspring, der er udkraget. Vægge og brystninger i altaner og karnapper er støbt mod masonite og står i ubehandlet beton. Karnapvægge og undersiden af de øverste altaner, der går ind over stuerne, er isoleret med kork. Øverste altangulv er belagt med asfalt. Vinduerne i karnap går helt til loftet. Disse vender mod vest-syd-vest og danner adskillelsen mellem altanerne.

Lejlighedstyper
Mest interessant er de lejlighedstyper, der er udført til og beboes af børnerige familier. De er resultatet af den konkurrence, ”Socialt Boligbyggeri” , Arkitekterne Ragna Grubb, Karen Hvistendahl og Ingeborg Schmidt (blok 7) var 1. Præmietagere i denne konkurrence.

Typerne her er en 1 værelses m/3 kamre og en 1 værelses m/ 2 kamre, typer, hvor tanken var i så stor udstrækning  som muligt at give hvert familiemedlem sit rum.

De kooperative arkitekter har udført en lignende  type, og ved at forskyde stuerne i forhold til hinanden er det lykkedes at skaffe adgang til alle kamrene fra forstuen, hvilket er en gevinst af hensyn til stuernes møblering og nem adgang til kamrene.

Kamrene måler ca. 1,8 m i bredden og 4,0 m i dybden, meget økonomisk da den lille facadelængde gør den billig at opvarme. Disse smalle og dybe kamre er upopulære, men når de først er udnyttet rigtigt er de meget anvendelige.

I en anden type har de Kooperative Arkitekter lagt alle kamrene ud mod øst, 2 til hver lejlighed, mens køkken som for hver anden lejligheds vedkommende er spisekøkken, vender til samme side  som opholdsstuen ud mod altanen.

Arkitekterne Helge Holm og S. C. Larsen har udført nogle 2 værelses, hvor soveværelset hver anden gang ligger mod øst og hver anden gang ved siden af opholdsstuen ud mod altanen. De hr karnapper og meget store altaner mod vest og skrå vægge med kviste i stuerne mod øst.

Teknisk udførelse
Alle lejligheder har centralvarme m/ radiatorer anbragt v/ydermur i karnap. Varmt og koldt vand i brusebadet og køkken. Alle forstuer har store gode garderobeskabe og nedstyrtningsskakt til køkkenaffald fra trapperummet. – stuerne er forsynede m/ stikkontakter.

Rækkehusenes arkitekter

Kooperative Arkitekter v/Edv. Heiberg og Harald Petersen, Kbh. Tilsynsførende Jørgen Glud. Kbh.

Havearkitekt

C. Th. Sørensen, Kbh.

Beliggenhed

Rækkehusene ligger syd og sydvest for etagehusene mellem Blåmunkevej og Bispebjerg Parkalle og består af 5 blokke (8-12) på i alt 109 2 etagers huse. Mod syd (for blok 8 mod øst) har hvert hus en lille have m/flisebelagt siddeplads, i plan med stuen, overdækket med espalier og m/ ca. 150m højt hegn.

Det store areal mellem husene er udlagt som fælles areal, samtlige rækkehuse er forbeholdt børnefamilier.

Konstruktion

Opført af murværk med bærende 24 cm tværskillerum, som på grund af belastningen bliver tunger og derfor bedre lydisolerede. Etageadskillelse og taget er udført af hulstensdæk, taget er yderligere isoleret med 5 cm korkoligno-beton. Vinduerne er ført op til underkant af etageadskillelser og tag for at undgå overliggere over vinduet.

Lejllighedstyper

Husene er i 2 etager med meget lille facadelængde, helt ned til 4 m, med stuerne gående fra skel til skel, opholdsstue i stueetage, samt køkken og forstue, i nogle tilfælde desuden et kammer, mens soveværelse, kamre og bad, der har ovenlys, ligger på 1 sal.

Hele kælderen er udgravet og indrettet med et vaskerum, et viktualierum og et stort kælderrum, under opholdsstuen, som egner sig til hjemmeværksted, legestue eller pulterrum.

Teknisk udførelse

Rækkehusene har centralvarme, m/fælles opvarmning fra etagehusenes varmecentral, m/radiatorer i alle beboelsesrum, koldt og varmt vand i køkken og bad. Baderummet har brusebad uden badekar. På gulv er lagt bøgeparket, udvendige døre og vinduer har bronzetætningslister.